Labradoodles zijn vriendelijke en intelligente honden, ze zijn graag bij mensen en zeer leergierig. 

 

Een Australian Labradoodle is meer dan een kruising tussen een Labrador en een Poedel. Door de juiste mix van meerdere rassen én meerdere generaties is de zachtaardige, leergierige en allergie vriendelijke Labradoodle ontstaan.

 

Labradoodles worden ingedeeld in drie maten, miniatuur, medium en standaard. Als volwassen hond weegt een mini ongeveer 10 kg en een medium ongeveer 15 kg en een standaard vanaf 22 kg.

 

Hun prachtige zachte vacht moet je wekelijks borstelen en regelmatig (laten) knippen. De vacht van de Labradoodle is er in meerdere varianten, zo heb je curly vachten, wavy fleece vachten en fleece vachten. Labradoodles komen voor in de kleuren wit, golden, abricot, caramel, rood, bruin en zwart en alles wat ertussenin zit.

  

De Labradoodle is een gezond ras en voor het fokken gelden strenge regels. Men heeft geleerd van gemaakte fouten in het verleden bij andere rassen, zoals slechte heupen, te kleine schedels en ademhalingsproblemen. Alle erkende Labradoodle fokhonden worden uitgebreid getest voordat ermee gefokt wordt. Het welzijn van de honden staat bovenaan en over het algemeen wordt er kleinschalig en in huiselijke kring gefokt. Hierdoor worden de pups in de eerste weken van hun leventje goed gesocialiseerd. Dit maakt de Labradoodle in verhouding wel iets duurder dan de gemiddelde rashond. 

 

Klik in het keuze menu voor meer info over fysieke en mentale uitdaging, de eerste weken een pup in huis, zindelijkheid en vachtverzorging.  Nieuwsgierig en zin in nog meer info? Bekijk dan ook eens de fimpjes van de mentale uitdaging en de vachtverzorging.